[...] sposób obróbki, dodane warzywa nie są istotne i można stosować dowolne. Dlatego też nie ma znaczenia, jakie mięso zjesz i jak je przygotujesz. Jak najbardziej może być to wołowina, przygotowana na surowo w formie tatara. Np. z jajkiem, ogórkiem, cebulą i przyprawami. Warto pamiętać jednak o tym, że warto, aby posiłki w diecie były [...]
Hm, a mięso wołowe lepiej dać przed czy po treningu? ewentualnie mógłbym zamienić także kotlety na 10 dni byłby przed treningiem a po treningu wołowina, lub kotlety na 10 dni wcześniej a przed treningiem musli a po wołowina? jak to lepiej rozegrać?:)
navoo92 dieta bardzo dobrze przygotowana, jedynie co mógłbym dodać od siebie to dwie rzeczy.Mianowicie w posiłku po treningowym raczej wybrałbym białko o jak najmniejszej zawartości tłuszczu oraz jak najbardziej lekko strawne.Odpowiedź jest jedna PIERŚ Z KURCZAKA i to najlepiej gdyby była gotowana lub grilowana, gdyż musisz zadbać o jak [...]
panowie wiem ze dieta to podstawa ale napisaliscie ze moj trening byl do dup.. takze zaczolem od poprawy treningu. Odnosnie diety to ja podam przykladowy dzien bo mam na 3 zmiany do pracy(1tydzien na rano 2tydzien na noc 3 tydzien popoludni 4 tydzien na rano) aktualnie chodze na 22 do 6 wiec jest tak:WStaje o godzinie 13 bo od 6 spie(7 godzin w [...]
[...] ruchu. w srode trening w piłke wiec ruch bedzie tak czy siak :) co do diety : zródło białek : tylko chude mięso bede starał sie jesc ! piers z kurczaka , szynka z indyka , wołowina jak bedzie lepsza wypłata. jaja kurze. Ostrowia WPC . Serek Wiejski. DUŻO WARZYW ! raz na jakis czas owoce ale bede sie starał jak cos to jedynie po treningu. [...]
na wiór zeschniętego nie robię jak w piekarniku to w folii, wyciek wylewam,a mięso ważę...tak samo np z wołowiną jak zrobię gulasz to sosu też nie liczę tylko wybieram kawałki a co do piersi to surowa ma ponad 200g a po zrobieniu około 130g o wołowinie nie wspomnę... jak mam mrożone np rybę no to wiadomo nie ważę prosto po wyjęciu z [...]
[...] zapewne jest w tym sporo racji, ja patrzę na to tak... kurczak - hormony (znajomej dziewczynce urosły piersi w jej pierwsze urodziny po kurczakach) świnie - po prostu świnie wołowina - jak już się krowę wydoi to potem można ją przerobić na mięso, która teraz krowa w Polsce pasie się na zielonych pastwiskach (a na zachodzie widywałam łąki pełne [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jak coś to w tesco jest promo na pierś z kurczaka niestety tylko na 14 zł ale zawsze coś. za to w carrefour jest tania wołowina jak ktoś bardziej wymagający a ceny naprawdę rewelacja jak na standardy wołowiny :P
wysokiej jakosci mieso cielece kosztuje po 50 zl w masarni za kg, wiec jesli masz takie do wyboru to bym sie nie zastanawial btw wolowina jak dla mnie za dlugo trzeba ja przyrzadzac a co do twojego pytania przejrzyj tabele na www.dobradieta.pl i wybierz co cie interesuje, jak dla mnie to schab i poledwica poprosze troche do degustacji
[...] browara a babka taki komentarz " chyba pierwsza osoba która piwa nie kupiła " chodzi o to ze kazdy jak po cos przychodzi to piwo musi być ****a matka musiała takie mięso s******lić... normalnie wołowina jak złoto... jestem wybredny i ******lić to będę głodny i****, JESTEm zły Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2007-08-18 12:01:06
Moim zdaniem powinieneś zastosować low carba masowego. Założenia chyba znasz, powinieneś zrobić w miarę czystą masę. Co do mięsa na obiad to może być ono w każdej postaci, zarówno wołowina jak i pierś z kurczaka mają wiele potrzebnych aminokwasów, martw się o to aby twój obiad był jak najmniej przetworzony.
1Jak makrela wedzona to nie jedz za czesto, raz gora dwa razy w tygodniu. Mozesz zastapic kazdym innym bialkiem+oliwa moze byc jakies mieso,ryba, twarog czy tez odzywka bialkowa. 2 Losos jest jak najbardziej ok 3 orzechy wloskie ok zawieraja omege-3 na zmiane z migdalami, nie zapominaj tez o oliwie z oliwek 4 wolowina jak najbardziej, jaka czesc [...]
Ok wielkie dzieki za pomoc, ostatnie pytanie ktore mnie nurtuje Podczas "CKD" bede uzywal w gruncie rzeczy wieprzowiny/kuraka czasami wolowina, jak to sie ma podczas ladowania? rowniez smialo moge uzywac wieprza? Czytalem o tym by ograniczac podczas ladowan tluszcze do minimum, jak to wyglada? pozdro
Jak ja bym chciała umieć robić takie mienso! Albo wołowinę! Ech.. Ale, że mnie to przerasta to tylko patrzę w mięsnym i oko cieszę. No właśnie...wołowina jak podeszwa, tylko w gulaszu wychodzi...
ja trzymam zawsze, tyle że 65-75% makro dostarczam z dobrych źródeł, tzn: ryże, kasze, makarony, kurczaki, ryby, białka jaj,orzechy, wołowina jak jest $. a 25-35% makro dostarczam z gorszych produktów np. jakiś dżem czasami, jakiś snickers wleci czasami jak moge sobie pozwolić na troche tłuszczu, czasami jakieś płatki nesquik czy coś.
gościu do każdego obiadu dorzuć warzyw troche . Marchewka , brokuły , fasolka . Nawet zwykłego pomidora jak nie masz co pokrój sobie. Albo zrób jakąś sałatkę są zwykłe proste np marchew/jabłko , kapusta kiszona . Do tego slonecznik mozesz zastapic np migdalami zeby ciagle nie jesc tego samego . Miesa tak samo jakies urozmaicenie raz te uda , raz [...]
[...] tylko o urozmaicaniu źródeł węgli, ale i białka czy tłuszczu, bo kurczak to jednak żaden "super food" . Masz jeszcze wieprzowinę, czy podroby wszelkiej maści jak nie wchodzi wołowina. Jak nie smakują żółte sery, jest mozzarella, a ryby jednak nie wszystkie smakują tak samo. :-) To samo tyczy się źródeł tłuszczu, które urozmaicisz przy okazji [...]
Moze zwykly posilek np ryz z ryba, filetem z kurczaka lub wolowina jak dasz rade. W innym wypadku tak jak napisales platki owsiane, ser bialy, wpc, jaja.